• lis
    30
    2014

    #20 – Dzięki!

    Jest nas już ponad 400 i ciągle więcej, dzięki!

  • lis
    27
    2014

    #19 – wybieramy dripa

    Jaki napar preferujesz? Czy Chemex, Kalita lub V60 spełnią Twoje oczekiwania?

  • lis
    26
    2014

    #18 – Prowadzenie kawiarni

    Myślisz o otwarciu kawiarni? A może już ją prowadzisz i nie wiesz co idzie nie tak? Na co się przygotować i jak wygląda prowadzenie takiego biznesu opowiadamy razem z Filipem, właścicielem Cafe Targowa.

  • lis
    26
    2014

    #17 – Wrocławskie Przelewki vol. 2

    14 XII 2014 – Wrocław – Browar Stu Mostów – Nie może Was tam zabraknąć!

  • lis
    22
    2014

    #16 – Wybieramy wagę

    Wybór odpowiedniej wagi potrafi spędzać sen z powiek. Poniższy materiał powinien nieco otworzyć Wam oczy i pomóc w wyborze. Przedstawione wagi możecie nabyć na poniższych stronach: Acaia – www.swiezopalona.pl (dostawca wagi do testu) Hario – www.coffeedesk.pl lub www.beanbrothers.pl Clatronic i waga jubilerska – www.allegro.pl Warto sprawdzić również to: American Weigh Scale

  • lis
    20
    2014

    #15 – Mistrzostwa Baristów

    Wielkie, wielkie dzięki za wsparcie i oglądalność! Jest nas już ponad setka na YT i niemal 400 na fejsie. Szerujcie dobrą nowinę, niebawem konkurs! A tymczasem: dlaczego bariści ze sobą rywalizują?

  • lis
    20
    2014

    #14 – Ciemne palenie

    Skąd wzięło się ciemne palenie i dlaczego jest ono zabójcze dla kawy?

  • paź
    27
    2014

    #13- Kultura kawowa i rozwój rynku

    O kawie i kulturze po obu stronach baru.

  • paź
    27
    2014
  • paź
    22
    2014

    #12 – Kwasowość w kawie

    Najczęstszy problem wśród początkujących kawoszy. Czym jest kwasowość i dlaczego nie należy się jej bać?